Senk renten på eksisterende forbrukslån

Det er derfor smart å først ta et forbrukslån for alt til litt høyere prosent som for eksempel 10%. Med disse pengene betaler du ned all dyr gjeld. Da sitter du igjen med et billigere forbrukslån og kanskje et huslån. Når du har gjort dette ser plutselig låneprofilen din fort mye bedre ut. Da kan du ta en neste runde. Med din nye og bedre profil kan du søke igjen. Da kan du gå på en annen forbrukslånstilbyder og prøve å få en billigere rente på ditt forbrukslån som du allerede har. Med andre ord så prøver du denne gangen å få en bedre rente på ditt allerede eksisterende forbrukslån.


Dette er en teknikk som er veldig vanlig med huslån. Når du har et huslån og renten er 2,5% blir du bedt av forbruksrådet og andre banker om å bruke din forbrukermakt. Du spør da først banken om å senke renten på ditt eksisterende huslån. Senker de ikke renten går du til en annen bank og sier at du bytter om du får en bedre rente. På denne måten blir lånet ditt billigere. Det samme gjelder for forbrukslån.

Be om å få billigere forbrukslån. Det er vanskeligere på forbrukslån. Deretter går du til alle konkurrentene og ber om å få lån der. På denne måten tar du selv tak i egen økonomi og tvinger renten på lånet ditt nedover. De billigste forbrukslånene nå om dagen er ca. 6,99% i rente. Dette gir deg en pekepinn.